Werken aan Barmhartigheid

Werken aan barmhartigheid

Filmpjes

http://www.youtube.com/watch?v=4ajIFfSaEzE
http://www.youtube.com/watch?v=d0YxDq-MTgA

Lied

Give me your eyes – Brandon Heath
What this world need – Casting crowns

Films

Moeder Theresa Dutch filmworks
Deze prachtige miniserie vertelt het levensverhaal van Moeder Teresa, geliefd over de hele wereld voor haar edelmoedigheid en goede daden. Tijdens haar jaren in Calcutta, waar ze les geeft aan kleine kinderen, krijgt zij een roeping van God: zij moet het klooster verlaten om de armen te helpen. Moeder Teresa vestigt zich in de sloppenwijken van Calcutta, waar ze vanuit alle richtingen wordt tegengewerkt. . .

Pay it forward Warner Home Video
Stel je voor. Je doet iemand een hele grote gunst en zegt hem of haar dat hij of zij je niets terug moet geven, maar die gunst aan drie andere mensen moet verlenen, die elk op hun beurt opnieuw drie anderen een gunst moeten doen, enzovoort, tot je een toestand van universele vriendelijkheid en fatsoenlijkheid bereikt. Onmogelijk? Mooi utopisch verhaal over de wereld verbeteren en dan bij jezelf beginnen. Een jongen op school bedenkt voor maatschappijleer een soort kettingbrieftheorie: indien hij iets échts goed doet voor drie mensen, dan moeten die drie mensen ook weer iets échts goed doen en dan heb je binnen een tijd een ideale wereld waarin iedereen elkaar helpt!

Pagina afdrukken | 3451 keer gelezen
Voor elke deelnemer is er voor elke bijeenkomst aanvullend materiaal beschikbaar. Indien er voor de begeleider aanvullend materiaal beschikbaar is, dan is dit vermeld in het begeleidersboek.
© 2012-2024 Bisdom Roermond