Sint Nicolaas

Sint Nicolaas

Hij gaf hun ten antwoord: ‘Wie dubbele kleding heeft, laat hij delen met wie niets heeft en wie voedsel heeft, laat hij hetzelfde doen.’ (Lukas 3:11)

Weet je nog wie deze drie ‘kinderen’ bij Sint Nicolaas zijn?
en wat is dat voor ton? Lees blz 54 werkboek1 13-15 jarigen.

In het werkboek lees je over het heilige leven van Sint Nicolaas. In de loop van de tijd zijn er veel gebruiken en verhalen ontstaan rond het feest waarmee we de heilige Nicolaas gedenken. Dit filmpje van internet laat zien hoe leuke gebruiken erin sluipen. Wat opvalt is dat het eigenlijk nog weinig te maken heeft met waar het echt om gaat: christen zijn!
Denk eens aan jouw Sinterklaasfeestjes en nu misschien ook Valentine feestjes. “Wees waakzaam”, waarschuwt Jezus. Voor je het weet ben je alleen nog aan het feesten, maar vergeet je God!

De boodschap van Sint Nicolaas is natuurlijk helder: In Gods naam…
Zorg goed voor elkaar!

http://www.youtube.com/watch?v=y0ZW_stSUeM&feature=player_detailpage

Tip, ga bij het volgende feest even stil staan bij deze boodschap en zoek ook een stil moment voor God.

Goede God, We leven in een wereld waar mensen lekker feesten  in weelde, terwijl anderen omkomen van de honger, of in armoede of eenzaamheid lijden. Jezus wijst ons op een andere, betere weg, dat wij met elkaar delen. Help ons om net als de heilige Nicolaas, die weg te volgen. Help ons oog te hebben voor elkaars noden en de moed vinden om liefdevol te delen. Amen.

Pagina afdrukken | 3551 keer gelezen
Voor elke deelnemer is er voor elke bijeenkomst aanvullend materiaal beschikbaar. Indien er voor de begeleider aanvullend materiaal beschikbaar is, dan is dit vermeld in het begeleidersboek.
© 2012-2021 Bisdom Roermond