Cadeau!

Cadeau! (Genesis 1,1-2,4)

"In het begin schiep God de hemel en de aarde..."

  • Maak zelf een collage naar aanleiding van het scheppingsverhaal. Verzamel plaatjes uit kranten en tijdschriften, misschien heb je nog wel ergens mooie stickers liggen van dieren. Je kunt natuurlijk ook zelf tekenen. Kun je ook een collage maken van dingen die slecht zijn voor de schepping?
     
  • Wat zou je als rentmeester kunnen doen in je eigen omgeving?

Misschien kun je iets zaaien, kun je in de tuin werken, kun je iets schoonmaken, het afval in een plantsoen of speeltuintje opruimen? Denk eens na over de momenten waarop jijzelf misschien niet zo netjes omgaat met de natuur en maak een voornemen om dat voortaan niet meer te doen.

  • Stel je eens voor dat  jij een dier mag bedenken, teken het of klei het maar eens.

Jij hoeft alleen maar aan de buitenkant te denken… hoe bijzonder is Gods schepping dat hij ook alles binnen in dat dier zodanig heeft gemaakt dat het kan leven en volledig is aangepast aan zijn eigen leefomgeving (land/zee/lucht/warmte/koude).

Dank U God, voor de mooie schepping die U ons cadeau hebt gegeven. Speciaal wil ik U vandaag bedanken voor....

Pagina afdrukken | 4706 keer gelezen
Voor elke deelnemer is er voor elke bijeenkomst aanvullend materiaal beschikbaar. Indien er voor de begeleider aanvullend materiaal beschikbaar is, dan is dit vermeld in het begeleidersboek.
© 2012-2023 Bisdom Roermond