Pasen – toen alles leek mis te gaan

Pasen – toen alles leek mis te gaan

 

De vastentijd voor Pasen is belangrijk. Een tijd waarin we vaker aan Jezus kunnen denken.
Vasten kun je doen door niet of minder te snoepen. Maar ook kun je bijv. minder computeren of TV kijken. Dan heb je wat meer tijd hebt om iets over Jezus in de bijbel te lezen, iemand een plezier te doen, ergens mee te helpen, of vaker te bidden. Zo ben je christen. Zo denk je vaker aan Jezus en zul je Hem steeds beter leren kennen.

Idee

Maak voor deze tijd thuis een klein tafeltje of hoekje, waarop je een houten kruis met een waxinelichtje zet. Heb je een kinderbijbel? Leg die erbij en lees elke dag een stukje. Ook kun je er een vastentrommeltje op zetten, waarin je de snoepjes die je krijgt bewaart voor zondags of Pasen.

Misschien kun je dat met anderen delen; laat ze iets lekkers uitzoeken!

Om vaker iets te bidden kun je voor deze vastentafel deze mooie gebedskubus maken.

De zondag vóór Pasen is het feest. Het is Palmzondag en Jezus trekt Jeruzalem binnen.

Voor deze bouwplaat is er vast wel een mooi plaatsje op de vastentafel.

Als je goed de letters van het alfabet kent is deze puzzel een makkie!

Goede Vader, wilt U mij helpen vaak aan Jezus uw Zoon te denken. Hij heeft niets verkeerd gedaan, maar heeft veel pijn geleden. Dank U voor Jezus die zijn leven voor ons heeft gegeven. Wilt U mij helpen om meer als Jezus te worden en voor anderen klaar te staan, ook als mij dat moeite kost. Amen.

 

Pagina afdrukken | 4619 keer gelezen
Voor elke deelnemer is er voor elke bijeenkomst aanvullend materiaal beschikbaar. Indien er voor de begeleider aanvullend materiaal beschikbaar is, dan is dit vermeld in het begeleidersboek.
© 2012-2022 Bisdom Roermond