Werken aan Barmhartigheid

Werken aan Barmhartigheid

Almanak van Barmhartigheid, uitgeverij Abdij van Berne, 2004, ISBN 9076242690
(website: www.barmhartigheid.nl)

Handboek DiaconAction: te downloaden bij www.diaconaction en www.jongkatholiek.nl

Rijksmuseum: www.rijksmuseum.nl

Wikipedia: ‘barmhartigheid’ of ‘meester van Alkmaar’ op  www.wikipedia.nl

Werken van Barnhartigheid:

Het mooiste is als u die van de onbekende ‘Meester van Alkmaar’ kunt gebruiken. Dit schilderstuk uit de 16e eeuw hangt normaliter in het Rijksmuseum te Amsterdam maar is nu vanwege de verbouwing uitgeleend aan museum Boijmans-van Beuningen in Rotterdam. U kunt op http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Werken_van_Barmhartigheid,_Meester_van_Alkmaar_(1504).jpg de afbeeldingen ook vinden op groot formaat.

De IKON heeft een aparte link over de werken van barmhartigheid, u kunt hier de jongeren op attent maken. Zie: www.ikonrtv.nl/pastoraat

Ook bisdom Rotterdam heeft een aparte link op de website over de werken van barmhartigheid. (www.barmhartigheidinschiedam.blogspot.com/2007/05/werken-van-barmhartigheid).

Op de site van DiaconAction zijn filmpjes te vinden over de acties die in het verleden zijn ondernomen. Hier is ook het handboek te downloaden (www.jongkatholiek.nl/diaconaction).

Pagina afdrukken | 8816 keer gelezen
Voor elke deelnemer is er voor elke bijeenkomst aanvullend materiaal beschikbaar. Indien er voor de begeleider aanvullend materiaal beschikbaar is, dan is dit vermeld in het begeleidersboek.
© 2012-2024 Bisdom Roermond